logo
dividerآرشیو اخبارdividerدکتر خوش خلق سیما در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در رشت خبر داد: ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی تا 1404 در کرج

دکتر خوش خلق سیما در مراسم افتتاح نخستین مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در رشت خبر داد:

ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی تا 1404 در کرج

نخستین مرکز رشد واحدهای فناور بیوتکنولوژی کشاورزی کشور، صبح امروز، چهارشنبه، 18 بهمن ماه 96 طی مراسمی در محل پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در رشت افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این مراسم که در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی منطقه شمال  کشور در رشت برگزار شد،  ضمن ابراز خرسندی از افتتاح مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی در استان گیلان در ایام دهه فجر، از ایجاد نخستین پارک فناوری بیوتکنولوژی تا سال 1404 در کرج خبر داد.

دکتر خوش خلق سیما رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی سخنانی در این مراسم ضمن گرامیداشت ایام دهه فجر و تبریک سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: شهریورماه 1395 بود که ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت افتتاح شد و جرقه تاسیس مرکز رشد در محل ساختمان قدیمی پژوهشکده تقریبا در همان موقع زده شد.

وی با بیان این که یکی از موانع اساسی در مسیر اثربخشی تحقیقات عدم ارتباط مناسب بین مراکز پژوهشی و صنعت است اظهار داشت: در پژوهشگاه تلاش داریم پلی برای انتقال دستاوردهای تحقیقاتی به واحدهای صنعتی باشیم؛  لذا توسعه شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه طبق ماموریت تعریف شده، تحقیقات پژوهشگاه باید در تولید ناخالص داخلی موثر بوده و زمینه اشتغال نیروهای باکیفیت را فراهم کند، خاطرنشان کرد:  در این راستا با ایجاد واحدهای مالکیت فکری، انتقال فناوری، ارتباط با صنعت و تجاری سازی، زنجیره تبدیل ایده به محصول در پژوهشگاه شکل گرفته و به این ترتیب ایده های فناورانه پس از دریافت از لحاظ اثربخشی و تجاری سازی امکان سنجی می شود و در ادامه روند جلب مشارکت بخش خصوصی، تولید دانش فنی، حفاظت از آن و نهایتا انتقال دانش فنی با ایجاد شرکت های دانش بنیان با جدیت دنبال می شود.

وی افزود: پژوهش می تواند ثروت ایجاد کند و ما از طریق ایجاد مراکز رشد واحدهای  فناور مانند همین مرکز رشد در منطقه شمال کشور در صدد هستیم ایده را به ثروت تبدیل کنیم.

وی همچنین به پیش بینی خروجی های فناورانه به ازای هر یک میلیارد تومان سرمایه گذاری در تحقیق در بخش های مختلف اشاره و عنوان کرد: ما باید به ازای هر یک میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه های درآمدزایی، دانش فنی، پتنت،  قرارداد انتقال فناوری، یافته ترویجی و شرکت های استارتاپی، وضعیت تجاری سازی دانش را از طریق تحقیقات کاربردی ارتقا دهیم.

وی با اعلام برنامه ریزی پژوهشگاه برای راه اندازی پارک علم و فناوری زیستی در استان البرز تا سال 1404 از دانشگاه گیلان و پارک علم و فناوری استان درخواست کرد با حمایت از مرکز رشد زمینه نقش آفرینی موثرتر آن در توسعه زیست فناوری کشاورزی کشور را فراهم کنند.

دکتر آزادی: ایجاد مراکز رشد، مهمترین راه اثربخشی مراکز پژوهشی

دکتر آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هم در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه ایجاد مراکز رشد از موثرترین راهکارهای نقش آفرینی موسسات تحقیقاتی در کشور است، اظهار داشت: آفت بزرگی که مراکز رشد کشور را تهدید می کند عدم دقت کافی در پذیرش شرکت هاست که باعث می شود اثربخشی لازم را نداشته باشند.

وی افزود: البته نباید انتظار داشت که همه شرکت های مراکز رشد موفق باشند و طبق نرم جهانی اگر 10 درصد شرکت ها هم موفق شوند، خوب و امیدبخش است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه کالیفرنیا به عنوان موفق ترین دانشگاه آمریکا در زمینه ایجاد مراکز رشد و حمایت از استارتاپ‌ها در فاصله سال های 1968 تا 2015 حدود هزار و 267 شرکت استارتاپی ایجاد کرده که تنها 670 شرکت فعال مانده اند که البته همین شرکت ها بالغ بر 20 میلیارد دلار فقط در ایالت کالیفرنیا ارزش افزوده ایجاد کرده اند.

گفتنی است در این مراسم دکتر متقی طلب رئیس پارک علم و فناوری گیلان، دکتر میرحسینی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه  گیلان، دکتر قربانی رئیس مجمع نمایندگان، دکتر علوی رئیس شورای شهر رشت و جمعی دیگر از مقامات محلی استان گیلان،  برخی از اعضای  هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی حضور یافتند.

بازدید از نمایشگاه دستاوردها، محصولات و توانمندی های پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و  پارک  علم و فناوری  استان گیلان و در نهایت افتتاح ساختمان مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی واقع در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری در رشت از جمله برنامه های این مراسم بود.

اخبار تکمیلی مراسم افتتاح مرکز رشد بیوتکنولوژی کشاورزی متعاقبا منتشر می شود.